• Небесну сотню зорі освітили

    Небесну сотню зорі освітили Небесну сотню зорі освітили

    Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому.

    День Героїв Небесної Сотні в бібліотеці №1 для дітей розпочався переглядом відеофільму «Небесна сотня» про світле воїнство, котре постало з високих могил нашої древньої землі.

    Шляхетні воїни давнини переродилися в простих наших сусідів та друзів – студентів, фермерів, підприємців. У нас є герої, не колишні, майже казкові, а сучасники – Герої Небесної сотні.

    Пісенний реквієм «Пісні Свободи», під час якого прозвучали пісні: «Пливе кача…», «Мамо, не плач, я повернусь весною…», «Білі лебеді у небесах…» , «А сотню вже зустріли небеса» не залишив байдужим жодного присутнього.

    Вшанування небесних Ангелів бібліотекарі разом із п’ятикласниками БСШ №1 (класовод Анна Пилюта) продовжили біля стели Героїв Небесної Сотні, серед яких є і наші краяни, що поклали своє життя за Україну.

    Годину скорботи відкрила учасниця подій на Майдані Ольга Карпенко (вчитель-пенсіонер гімназії №1), поділившись своїми спогадами з юними краєзнавцями клубу «Джерельце».

    «Біль стискає і серце, і груди за тих, що пішли у вічність», – наголосила пані Ольга, але: «Господь їх вибрав з-поміж нас усіх, бо вони були найбільш цього достойні, свою місію вже на землі сповнили і полинули в Небесний світ». Вона була вчителькою Максима Сломчинського, учня гімназії №1, який з фотографії усміхався до нас ніби живий, ніби промовляв: «Я не пропав, не зник, з вами я». Для Ігоря Каплуненка тремтячими, старенькими руками запалила свічечку його вчителька – Галина Цимлякова, якій несприятливі погодні умови не стали на заваді, бо років назбирала немало.

    Діти читали вірші про героїв, в яких відчувалися біль, смуток і скорбота. Тиша, що запанувала після вірша «Герої не вмирають» у виконанні Юрія Хайлова, стала символічною хвилиною мовчання.

    Патріотичними закликами завершилася година скорботи, присвячена пам’яті Героїв Небесної сотні: "Герої не вмирають! Слава Україні! Слава Нації! Україна – понад усе!”

    Тішуся тим, що моя країна має таких Героїв. Плачу за тими, хто поліг за мене, за вас, за майбутнє.

     

                                                                                                                                                            Олена Крищенко.


     



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше