• Життя, як спалах

    Життя, як спалах

     

    "Неправда, друг не помирає, його лиш поруч не стає”, – ці слова стали рефреном заходу, присвяченого відомому українському поету-шестидесятнику, лауреату літературних премій ім. В.Сосюри та О.Вишні, ніжному лірику і пісняру Миколі Даниловичу Сому, який відбувся 31 січня уконференц-залі Київської обласної торгово-промислової палати.

    В багатолюдній залі зібралися справжні поціновувачі творчості видатного українського письменника: творча інтелігенція, вчителі, учні загальноосвітніх шкіл, бібліотекарі. Відкрив вечір заслужений працівник культури АнатолійКульчицький, який розповів про творчістьМиколи Даниловича Сома та відзначив його вагомий внесок у розвитку культури України. Пан Анатолій поділився обставинами знайомства та своїми враженнями від спілкування з письменником, розповів про спільні зустрічі у школах, бібліотеках, на фестивалях, в родині поета. Згадувалися приїзди письменника до Білої Церкви, яку він так любив.

    У заході взяли участь актори театру ім. П.Саксаганського, народного ансамблю «Спадщина» та народного хору «Від серця до серця» ( художній керівник – Володимир Клюєв).

    Завідуюча бібліотекою № 10 Ганна Нагорна виконала пісні "Без вітру не родить жито” та "Вишиванка” на вірші М.Сома. Вірші поета декламував учень Фурсянської загальноосвітньої школи Нікіта Болобан.

    Спогадами про спілкування з Миколою Сомом поділилися: письменник Анатолій Гай, завідуюча бібліотекою №10 Ганна Нагорна, директор районної ЦБС Людмила Зінченко, завідувач кафедрою БНАУ В’ячеслав Семілетко, гуморист Леонід Гажала.

    Літературно-мистецьку премію ім. М.Сома отримав заслужений працівник культури, композитор-пісняр, лауреат премії ім. І.Нечуя-Левицького А.Кульчицький .

    Миколи Сома не стало три роки тому, але ж залишилися його твори, пісні з яких ми черпаємо любов до рідного краю. Шануймо пам’ять великого поета.

    Маргарита Зубкова.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше