• Зорять з граніту вічні солдати, болями їхніми пам’ять жива Зорять з граніту вічні солдати, болями їхніми пам’ять жива

    З кожним роком все далі від нас відходять в історію роки війни. Та хоч би скільки ще минуло часу, доки існуватиме на своїй землі українська нація,  ми збережемо пам’ять  про наших героїв. Війна пройшла  через кожне  серце, кожну долю і кожне життя. Сувора її правда назавжди залишиться з нами, у нашій пам’яті  – загальнолюдській, родинній.

     
    4 січня мешканці Білої Церкви відзначають річницю визволення міста від нацистських окупантів. Бібліотекарі філіалу №6 до цієї дати провели  годину пам’яті «Зорять з граніту вічні солдати,болями їхніми пам’ять жива». У заході взяли учні  6-В класу БЗШ №21 (класний керівник Наталія Корованюк) та 4-А класу БЗШ №23 (класовод Олена Берегова).
     
    Завідуюча бібліотекою Надія Гаврилова розповіла користувачам історичну правду про воєнне лихоліття, та про захисників Білої Церкви. Читачі ознайомилися з літературою, представленою на книжковій виставці «4 січня – День визволення Білої Церкви». Вчителька Олена Берегова  прочитала вірш Людмили Сєкач «Костя Турчанінов», який викликав  у присутніх гордість за нашого захисника, який героїчно загинув у перші дні визволення міста.
     
    Спільна  молитва за загиблими, за мир в Україні духовних наставників стала закликом до єднання, любові до ближнього, щоб не даремною була ця жертва, щоб на кров’ю политій землі виросли квіти братньої любові і зійшло сонце правди і долі народу.


    Людмила Романюк



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше