• Найсолодший день року!

    Найсолодший день року! Найсолодший день року! Найсолодший день року! Найсолодший день року!

    18 жовтня найсолодший день у році – День цукерок! Сьогодні ми просто не уявляємо своє життя без цих ласощів – шоколадні, желейні, карамельки, грильяж, іриски… Список можна продовжувати до нескінченності. У кожного знайдеться свій улюблений сорт. А ще зовсім недавно цукерки вважалися не солодощами, а ліками. Не випадково слово «цукерки» перекладається з латинської мови як «приготоване зілля».

    Тож, напередодні цього солоденького свята, працівниці бібліотеки-філії №6 завітали у 2-Б клас Білоцерківської початкової школа №23 (класовод Ірина Пащенко) та провели бібліоуїкенд «Пригощайтесь – це смачно!». Бібліотекарки розповіли другокласникам легенду про появу перших цукерок в Стародавньому Єгипті та історію виникнення різних ласощів.

    Малечу зацікавила інформація про найбільший трюфель, виготовлений в Німеччині, вагою 196 кг; норвезьку іриску, вагою 1,5 т та перший космічний льодяник – «Чупа-Чупс». А ще, діти уважно прослухали казки: «Цукерки» Юлії Хандожинської та «Цукерки для феї» Олени Кукуєвицької.

    Другокласники взяли активну участь у вікторинах «Герої-ласуни» та «Загадкова», конкурсах «Солодка плутанина» і «Солодкий малюнок», змаганні «Цукеркова дуель».

    Напрочуд прохолодний але сонячний жовтневий день став для дітвори багатим на солодкі сюрпризи від бібліотекарок та цукеркову смакоту – льодяники, які приготувала власноруч вчителька Ірина Пащенко. Бібліоуїкенд був казковим, веселим, а, головне − солодким!

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше