• Хочеш змінити світ – починай з себе

    Хочеш змінити світ – починай з себе Хочеш змінити світ – починай з себе Хочеш змінити світ – починай з себе Хочеш змінити світ – починай з себе Хочеш змінити світ – починай з себе

    Це життєве кредо людини, яка постійно в русі, постійно в дії, в пошуках істини буття. Має активну громадянську позицію.

    16 жовтня в бібліотеці-філії №5 відбулася надзвичайно цікава зустріч з непересічною особистістю, талановитою мисткинею художнього слова Анною Фадєєвою. На зустріч завітали студенти Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну, читачі, письменники-краяни та поціновувачі творчості письменниці.

    Пані Анна – білоцерківська письменниця, авторка віршів та пісенної лірики, перекладачка художніх творів, організаторка мистецьких подій: учасниця та співзасновниця інді-фольк гурту «ВЕСНА», очільниця Спілки Незаслужених поетів «СловаRі», учасниця мистецького проекту «ПОЧУТИ», українсько-британського проєкту «Shе Makes Music», фестивалю «ЦеБЦ Fest». Все це важливі сторінки діяльності літераторки.

    Більша частина цих ініціатив пов’язана з Білою Церквою. Як каже сама Аня – улюблене місто її надихає, це місце її сили.

    Анна Фадєєєва розпочала творчу діяльність ще в шкільні роки, однак перші серйозні кроки в поезії були зроблені вже в дорослому віці. Вірші здебільшого публікувалися в періодичних виданнях рідного міста та в мережі Інтернет. У 2015 році отримала Спеціальну відзнаку від «Коронації слова» як авторка пісенної лірики.

    Перша друкована збірка віршів молодої та талановитої поетеси «Листи до неба» побачила світ у 2020 році. До книги увійшли поетичні твори різних років. Окремі вірші покладені на музику Станіслави Клішиної та увійшли до репертуару гурту «ВЕСНА». У бібліотеці-філії №5 в 2020 році відбулася презентація цієї збірки.

    У 2022 році Анна долучилася до роботи над збіркою «Соняховий лев» як авторка (колискова «Соняховий лев») та перекладачка. Збірка написана двома мовами: українською та англійською.

    Врожайним на нагороди видався 2023 рік . Мисткиня отримала ІІ приз у Конкурсі короткої воєнної прози видавництва «Білка» – номінація «Новели».

    2024 рік – щедрий на літературні твори. Нові поетичні і прозові твори Анни вийшли друком у збірках поезій «Римова війна», «Алхімія короткої прози». Також побачила світ новела «Бог війни» у збірці «Альманах 2022».

    Анна Фадєєва ділилася творчими планами на майбутнє. Звісно, вона пише… Плекає надію на Перемогу та справедливий мир.

    За найцікавіше запитання письменниці активна читачка книгозбірні №5 Ірина Робак отримала в подарунок від Анни Фадєєвої книгу «Листи до неба».

    А на завершення заходу відбулася автограф-сесія Анни Фадєєвої.

     

    Світлана Хмільова.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше