• До 170-річчя від дня народження Оскара Уайльда

    До 170-річчя від дня народження Оскара Уайльда

    6 жовтня у бібліотеці-філії села Вільна Тарасівка до 170-річчя від дня народження ірландського філософа, естета, письменника Оскара Уайльда для юнацтва відбулася година-знайомство «Оскар Уайльд – письменник великого мистецтва».

    Бібліотекарка розповіла учасникам заходу про життєвий і творчий шлях автора роману «Портрет Доріана Грея», про формування письменника, як особистості та вплив епохи на людину.

    Дотепний красень з довгим волоссям у запаморочливому вбранні з незмінною квіткою гвоздики в петлиці, надзвичайно ерудований, з тонким почуттям гумору, відчуттям прекрасного та впевнений у власній неперевершеності, він завжди перебував у центрі уваги та був улюбленцем суспільства. Філософ, естет, прозаїк, поет легко отримав славу та визнання, багато подорожував, йому симпатизували найяскравіші фігури світової літератури того часу: Еміль Золя, Віктор Гюго. Близьким другом Оскара Уайльда був Бернард Шоу.

    Вірші відразу принесли Уайльду славу поета, перша розповідь «Кентервільскій привид» прославив його як прозаїка, роман «Портрет Доріана Грея» зробив його найзнаменитішою людиною Лондона, а комедії − репутацію найвідомішого вікторіанського драматурга.

    В своїх творах Оскар Уайльд піднімає вічні теми, які не втратили актуальності навіть більш ніж через століття після написання.

    Постійна читачка бібліотеки Вікторія Гребенюк розповіла присутнім про цікаві факти життя письменника. В юності одним з друзів Оскара був Джордж Мур, який згодом також став знаменитим письменником. Уайльд закінчив Королівську школу із золотою медаллю. Після школи навчався в знаменитому університеті Оксфорд, який також закінчив з відзнакою.

    Знаменитий роман «Портрет Доріана Грея», що вийшов з-під пера Оскара Уайльда, був екранізований понад 25 разів. Після його публікації слава Оскара Уайльда гриміла у Європі та США. У цей час він багато їздив різними країнами, читаючи лекції для своїх шанувальників. Помер він під ім’ям Себастьяна Мельмота, взявши його незадовго до смерті.

    Також увазі користувачів була запропонована книжкова викладка творів письменника.

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше