• Світ за кадром

    Світ за кадром Світ за кадром Світ за кадром

    У бібліотеці-філії №4 сімейного читання для членів клубу «Сузір’я» бібліотекарка Жанна Харченко провела кіно-мандри «Світ за кадром», присвячені Дню українського кіно, який відзначається у другу суботу вересня. Під час заходу пані Жанна розповіла про видатних режисерів, які прославили український кінематограф, таких як: Сергій Параджанов, Юрій Іллєнко, Леонід Осика, Микола Мащенко та Олександр Довженко.

    Окремо Жанна Миколаївна зупинилася на важливій ролі українського кіно, особливо в наш час. Вона підкреслила, що сучасний український кінематограф не лише зберігає культурну спадщину, а й стає потужним інструментом для висвітлення актуальних подій, боротьби за свободу та правду, має велике значення під час війни.

    У 2024 році документальний фільм Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» здобув кінопремію «Оскар». Такі фільми допомагають донести до світової аудиторії історію сучасних подій в Україні, розповідають про російсько-українську війну та жахливі злочини окупантів.

    Також бібліотекарка ознайомила учасників заходу з п’ятьма документальними стрічками 2024 року, присвяченими загиблим героям: «Да Вінчі», «Знищити та врятувати. Полковник ГУР Олег Бабій», «Солдат, народжений всміхатись», «Журналіст у формі» та фільм пам’яті про полеглого на війні Володимира В’язуна. Вона порадила переглянути ці фільми, щоб вшанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя за Україну.

     

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше