• Жовто-блакитний колір нашої свободи

    Жовто-блакитний колір нашої свободи Жовто-блакитний колір нашої свободи Жовто-блакитний колір нашої свободи Жовто-блакитний колір нашої свободи Жовто-блакитний колір нашої свободи

    На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України, 23 серпня в країні відзначається День Державного Прапора України.

    Це свято всіх поколінь українців. Синьо-жовтий прапор став символом боротьби за незалежність і соціальні права українського народу. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праці, краси та багатства рідної землі.

    З метою залучення читачів-дітей до відзначення державних свят та навчання їх шанобливого ставлення до цінностей українського народу, напередодні Дня Прапора, в бібліотеці-філії №6 проведено годину державності «Жовто-блакитний колір нашої свободи».

    З розповіді бібліотекарки Людмили Романюк учасники заходу дізналися про історію Державного Прапора, важливість державної символіки та отримали інформацію про те, що символізує прапор, як впливає на розвиток держави та в чому його прихований езотеричний сенс.

    Читачі взяли участь у патріотичній вікторині «Державні та народні символи України» та творчій майстерці «Патріотичні сувеніри». Із жовто-блакитних стрічок вони виготовляли сувеніри на підтримку воїнів, які мужньо захищають незалежність рідної Батьківщини від рашистської навали. Відтворені дитячими руками патріотичні сувеніри жовто-блакитного кольору волонтери передадуть бійцям на передову. Організатори та учасники заходу сподіваються, що бійці, отримавши подарунки, хоч на мить забудуть про окопи та згадають про рідні уквітчані землі Білоцерківщини.

    В бібліотеці оформлено книжкову виставку-інсталяцію «Благословенні кольори української долі». На виставці представлені книги, які розкривають історію українського національного прапора, його використання в Україні в різні історичні періоди, ставлення до державної символіки в наш час.

    Завершальним акордом заходу був бібліотечний флешмоб «О, прапор наш, країни стяг шовковий, як сяєш ти в повітрі золотім». Учасники флешмобу створили прапор з кульок патріотичних кольорів: синього та жовтого.

    Бібліотекарки подякували волонтерці волонтерського штабу ТРО Тетяні Однорог за солодкі подарунки, якими вона привітала учасників заходу зі святом − Днем Державного прапора України.

    Державний Прапор України уособлює усі прагнення та надії українського народу на краще майбутнє. Тож нехай синьо-жовтий стяг і надалі вселяє в серце кожного українця гордість та спонукає на нові подвиги заради своєї Батьківщини наших захисників і захисниць!

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше