• День Української Державності!

    День Української Державності! День Української Державності!

    День Української Державності запроваджений Указом Президента України № 423/2021 від 24 серпня 2021 року. Цього року вперше відзначатимемо цю дату 15 липня. Раніше свято випадало на 28 липня, але з переходом на новоюліанський календар свято було перенесено, адже День Державності України прив’язаний до Дня хрещення Київської Русі-України, який відзначається разом з Днем пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира Великого. День Української Державності має на меті нагадувати про тисячолітню історію державотворення України, витоки якої сягають середньовічної держави Київської Русі.

    З нагоди Дня Української Державності у бібліотеці-філії села Вільна Тарасівка для місцевого юнацтва відбулася патріотична година «Українська Державність: етапи становлення». Бібліотекарка пані Раїса розповіла присутнім про те, що офіційний указ про нове свято був підписаний на 30-ту річницю Незалежності України, про історію виникнення Дня Державності.

    Дуже важливо знати й пам’ятати про усі історичні надбання України, особливо зараз, під час страшної загарбницької війни проти України та інформаційної війни, що спотворює історію, приховує факти та створює фейки. Українська історія є унікальною й особливою, так само, як і українська культура.

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше