• Така любов буває раз в ніколи…

    Така любов буває раз в ніколи… Така любов буває раз в ніколи…

    Тема кохання – невмируща, скільки існує людство, скільки існує кохання… Адже все прекрасне на Землі створене з любов’ю до коханих. Воздвигнуті з любові палаци стали величними пам’ятниками високих почуттів. Зупинімося перед "Саскією” Рембрандта, спробуємо розгадати посмішку Мони Лізи, замилуємось довершеною постаттю Венери Мілоської, вслухаємося у осяяні місячним сяйвом акорди сонати Бетховена чи у витончені вальси Шопена… Згадаймо перлини світової лірики – Шевченкові рядки: "Моя ти любо! усміхнись, І вольную святую душу, І руку вольную, мій друже, Подай мені”, навіяні закоханістю до Ликери. Або ж Олесеві: "Сміються, плачуть солов’ї і б’ють піснями в груди: "Цілуй, цілуй, цілуй її, – знов молодість не буде!”

    17 лютого у Центральній бібліотеці відбулось поетичне рандеву, присвячене коханню. Ведучі заходу Олена Стельмах та Тетяна Кириленко нагадали присутнім як описували це прекрасне почуття у своїх творах українські майстри пера, розповіли історії кохання Лесі Українки, Івана Франка, Василя Симоненка, Володимира Сосюри.

    Тема любові оспівана в піснях і романсах. З любові до темноокої Марії склалися поетичні рядки Євгена Гребінки "Очи черные, очи страстные...”, які ось уже третє століття лунають на нашій планеті і стали всесвітнім хітом. Цю пісню та пісню "Ти знаєш…” на слова Івана Франка мали змогу почути членкині клубу "Вікторія”.

    Справжнім сюрпризом для читачів був виступ солістки Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.Саксаганського Наталії Троїцької, яка подарувала милим жінкам віночок українських пісень.

    Щиро читали поезії Лесі Українки, Івана Франка, Володимира Сосюри, Миколи Луківа, Олександра Олеся, Ліни Костенко, Тетяни Майданович бібліотекарі Тетяна Черненко, Маргарита Зубкова та Ольга Соломаніна.

    З гарним настроєм та книгами з книжкової виставки "Поезія – ти сила чарівна” читачі залишали бібліотеку.

    Тетяна Ярошенко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше