• «Україна» Алли Ронікер

    «Україна» Алли Ронікер «Україна» Алли Ронікер «Україна» Алли Ронікер «Україна» Алли Ронікер «Україна» Алли Ронікер

    «Краще б цих картин не було», − ці слова прозвучали від Елеонори Большевої на відкритті виставки картин Алли Ронікер «Україна». Але є війна та щоденна боротьба з оскаженілим російським ворогом, тож свою біль, переживання та страхи художниця вилила на полотні. Роботи представлені на експозиції, що відкрилась у виставковій залі бібліотеки-філії №5, вразили присутніх до мурах.
    Сама колекція картин переїхала з Польщі до Білої Церкви і помандрує світом, щоб знали, пам’ятали і не пробачили.
    Алла Ронікер – білоцерківська художниця з польським корінням. До березня 2022 року жила та працювала у Білій Церкві, має свою художньою галереєю: «ArtGallery Ronikier». Понад 25 років, вона брала активну участь у різних арт-проектах в Україні та за кордоном.
    Відвідувачі виставкової зали в 2003 році на виставці-конкурсі «Квіти серед квітів» вперше познайомились із творчістю пані Алли. У 2010 році у виставковій залі, відбулася її персональна виставка. Також картини демонструвалися в краєзнавчому музеї міста.
    Сьогодні картини Алли Ронікер виставлені у музеях, галереях та приватних колекціях в Україні, США, Франції, Швейцарії, Німеччині, Ізраїлі, Фінляндії, Естонії, Іспанії, Польщі, Литві та Латвії. Художниця відвідала понад 20 країн світу зі своїми виставками та провела 50 персональних виставок в Києві, Іспанії, Парижі,Ризі, Нью Джерсі (США), Люксембурзі. Брала участь у колективних виставках у Києві, Японії, Великобританії, Франції, Іспанії.
    З 2022 року художниця проживає як у Польщі, так і в Україні та позиціонує себе, як польсько-українську художницю. Свої роботи Алла Ронікер надавала на різні аукціони, які проводилися в Європі для потреб ЗСУ.
    У художниці є своє чітке бачення та стиль, який можна віднести до «сучасного імпресіонізму». Інструмент, що використовується для створення оригінальних полотен, являє собою шпатель з багатою палітрою фарб.
    На відкритті виставки заступник міського голови Катерина Возненко подякувала Аллі Ронікер за виставку та її громадянську позицію і волонтерську допомогу ЗСУ та громадянам України, які проживають в Польщі.
    Виставка працюватиме до 6 жовтня за адресою: просп. Незалежності,55.

     

    Любов Михайлюк.

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше