• Зустріч читачів з письменницею-краянкою Галиною Невінчаною

    Зустріч читачів з письменницею-краянкою Галиною Невінчаною Зустріч читачів з письменницею-краянкою Галиною Невінчаною Зустріч читачів з письменницею-краянкою Галиною Невінчаною Зустріч читачів з письменницею-краянкою Галиною Невінчаною Зустріч читачів з письменницею-краянкою Галиною Невінчаною

    27 лютого для читачів – п’ятикласників гімназії-початкової школи №11 працівниці центральної бібліотеки для дітей організували зустріч з письменницею-краянкою Галиною Вікторівною Невінчаною.

    Бібліотекарка Тетяна Бєлєнька представила школярам місцеву письменницю, художницю, журналістку, членкиню Національної спілки письменників України, лавреатку міської літературно-мистецької премії ім. І. Нечуя-Левицького – Галину Невінчану.

    Присутні дізналися багато цікавих фактів з життя письменниці. Пані Галина працювала кореспондентом білоцерківської газети «Юр’ївська земля», була редакторкою дитячого видання товариства Червоного Хреста «Місія добра», тижневика «Міська газета», друкувалася в білоцерківських періодичних виданнях «Новини Надросся», «Новини Київщини», «Замкова гора», «Копєйка», «Сім’я», «Тема», «Громадська думка». Як дизайнерка та ілюстраторка працювала художнім редактором журналу «Біла Церква вчора, сьогодні, завтра», була автором розробки оформлення книжок для видавництва «Зелений пес», а також проілюструвала понад три десятки книжок білоцерківських авторів.

    Людина творча, ініціативна та креативна,Галина Невінчана майстерно провела цікавий діалог з гімназистами, представила свою книгу «Модестова наука або Де чатує небезпека».

    Вигаданий письменницею персонаж – мудрий домовик Модест, разом зі своїми компаньйонами, вчить дітей безпечній поведінці тоді, коли вони залишаються вдома без нагляду дорослих. Оленка та Івась наче випробовують на міцність нерви справжнього господаря будинку, роблячи все, що в жодному разі робити не можна.

    «Всі небезпечні ситуації, які трапляються з героями книги, реальні. Просто ми ніколи не задумуємося про наслідки легковажного поводження з побутовими електроприладами, інструментами, механізмами. А ціна цій легковажності – здоров’я, а то й взагалі життя», – зауважила авторка учасникам зустрічі.

    Діти із захопленням слухали розповіді письменниці та з неменшим задоволенням ставили запитання й отримували на них відповіді.

    На згадку про зустріч відбулася традиційна фотосесія. Присутні побажали пані Галині творчої наснаги та успіхів на письменницькій ниві.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше