• Запрошуємо на презентацію нової книги

    Запрошуємо на презентацію нової книги Запрошуємо на презентацію нової книги

    3 травня о 15.00 у бібліотеці-філії №5 відбудеться зустріч з Людмилою Охріменко – письменницею та волонтеркою. Пані Людмила презентуватиме свій новий роман «Оскар».

    Ось що пише Людмила Леонідівна про себе: «…три освіти, дві – з відзнакою. Кримчанка. Писати почала ще у дитинстві. Вважала свою творчість аматорством, та й у 90-ті роки потрібно було багато працювати, щоб прогодувати двох дітей. Займалася бізнесом. Створила декілька успішних компаній. Багато років пропрацювала на державній службі».

    З 2014 року пані Людмила займається волонтерською діяльністю. До 2016 їздила на передову, а потім почала писати книжки про війну. Віддає прибуток від книжок на допомогу родинам загиблих і зниклих без вісти, а також на інші благодійні проекти, пов`язані з допомогою фронту.

    Письменниця упевнена, що українці не вчать свою мову, вони її згадують! Потрібно лише ухвалити для себе таке рішення: говорити, писати, читати лише рідною мовою! Невиправна оптимістка, яка вважає, що дива трапляються там, де їх ретельно і наполегливо створюють працьовиті люди!

    У 2018 році оповідання «Заїда» увійшло у збірку найкращих оповідань інклюзивної тематики.

    У 2021 році роман «Оскар» названий найкращим романом воєнної тематики членами журі міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова 2021», за що авторка отримала відповідну спеціальну відзнаку.

    На сьогодні видано 6 книжок Людмили Охріменко.

    Творча робота і співпраця з іншими відомими авторами триває! Цього року до друку планується 2 книжки.

    Про історію створення романа «Оскар» :

    «До мене, як до волонтерки, часто звертаються військові. Так трапилося і цього разу, відкрила Фейсбук і побачила під своїм старим постом коментар людини у однострої: «МЕНІ ДУЖЕ ПОТРІБНА ВАША ДОПОМОГА!».

    Згодом з’ясувалося, що військовий звернувся до мене з проханням написати про нього книжку, про його долю, службу, полон.

    Я прочитала його розповідь, запропонувала пробну главу, і ми дійшли згоди, бо мене зацікавила його історія, а йому сподобався мій художній стиль і відчуття слова.

    Пропрацювали разом два місяці, а потім, майже наприкінці написання першої частини нашого спільного твору він зник. Ні повідомлень, ні телефонних дзвінків, ні відповідей на мої звернення… Що сталося з ним, не знаю. Другу частину роботи я написала сама. Звичайно, використовуючи ті його розповіді, які не увійшли у першу частину книжки. Чи вигадана вона? Чи про щось-таки обмовився мій знайомець?.. Чи зрозуміла я його прагнення до вищої справедливості? А може помилилася? Теж не знаю. Знаю лише, що герой мого твору – справжня людина, справжній чоловік, справжній українець, справжній син свого народу.

    Сподіваюся, що я виконала свою місію.

    Книжка написана і видана, і вона повинна стати вагомою складовою книжкового світу України».

    Запрошуємо усіх бажаючих зустрітися з цікавою людиною та познайомитися з новою книгою.

    Зустріч відбудеться у бібліотеці-філії №5, за адресою: просп. Незалежності, 55.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше