• Нове краєзнавче видання

    Нове краєзнавче видання

    У праці завідувача сектором інформаційно-краєзнавчої роботи КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона Олексія Стародуба проаналізовано звіти обстеження 44 парафій Білоцерківського унійного деканату, яке відбулося в 1792 році. Додаток містить текст оригіналу звітів та переклад.

    У передмові до видання о.Євген Мерімерін, кандидат історичних наук, магістр права, філософії та богослов’я зазначає:

    «Історія захоплює, надихає, водночас відкриває правду про події, особи, явища та факти, якими об’єктивно вони були, примушуючи прийняти історичну правду такою, якою вона є.

    Історія церкви – це окремий пласт дослідження. Церкву як інституцію не можливо до кінця відділити від держави, адже Церква – це люди, громадяни, з яких держава складається.

    Власне, громадяни здійснюючи свій релігійний зв’язок викону­ють ті чи інші функції, забезпечуючи реалізацію механізмів державо­творчих процесів буття країни. Через дослідження історії Церкви ми бачимо глибинний взаємозв’язок, який проникає у всі сфери життя суспільства.

    Цією книгою розпочинаємо серію друку «Білоцерківщина греко- католицька».

    Ця серія спрямована на висвітлення фактів, події, осіб та їхній вплив на соціально-культурні, економічні та релігійні процеси на пев­них етапах історичного розвитку нашого регіону».

    Видання розраховано на істориків релігії, краєзнавців, учителів, студентів та широке коло читачів, кого цікавить історія рідного краю.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше