• Чотирилапі друзі, що допомагають нам бути ЛЮДЬМИ

    Чотирилапі друзі, що допомагають нам бути ЛЮДЬМИ Чотирилапі друзі, що допомагають нам бути ЛЮДЬМИ Чотирилапі друзі, що допомагають нам бути ЛЮДЬМИ

    «Ти назавжди береш на себе відповідальність за тих, кого приручив» − відома цитата з філософської повісті Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц». Ці слова стали афоризмом і в словнику їхнє значення тлумачиться як заклик бути чесним і відповідальним в любові й дружбі, дорожити чужою довірою.

    Про почуття особистої відповідальності за братів наших менших, про людяність і доброзичливість, про можливість кожному з нас робити маленькі добрі справи, змінюючи таким чином великий світ, йшлося на зустрічі юних читачів бібліотеки-філії №1 – вихованців ЦСПРД «Злагода», із зоозахисницею, представницею громадської організації «Добробут тварин» Оленою Степурою. Захід відбувся напередодні Всесвітнього дня безпритульних тварин, який щорічно відзначається в усьому світі третьої суботи серпня.

    Пані Олена розповіла дітям про проблему бездомних тварин як у нашому місті, так і в Україні, про причини збільшення їхньої кількості, захист і підтримку. Також вона зауважила, що в нашій державі передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність за жорстоке поводження з тваринами.

    До сліз розчулила дітлахів розповідь зоозахисниці про історію життя її домашньої улюблениці − собачки Санні, яка свого часу теж була безпритульною.

    Ну й звісно, не обійшлася ця зустріч без участі бібліотечного котика Мурзика, який смачно поснідавши, тихенько дрімав на руках у пані Олени.

    Приємним сюрпризом для дітей став солодкий подарунок від ГО «Добробут тварин» (очільниця − Наталія Терещенко).

    Друзі, пам’ятаймо, що всі тварини заслуговують на любов і турботу, всі без винятку – породисті та «дворняги», здорові й хворі, чорні, білі й різнокольорові. Адже саме вони допомагають нам бути ЛЮДЬМИ.

     

    Тетяна Качанова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше