• «Рядки, що пахнуть порохом…»

    «Рядки, що пахнуть порохом…» «Рядки, що пахнуть порохом…» «Рядки, що пахнуть порохом…» «Рядки, що пахнуть порохом…» «Рядки, що пахнуть порохом…»

    Десять років триває війна в Україні. Десять років потрясінь, емоційного напруження. Тема війни не залишає нікого байдужим, вона зачіпає кожного свідомого українця. В сучасному літературному процесі література військової тематики упевнено займає окрему нішу і є, безумовно, джерелом і засобом зміцнення духу, виховання патріотизму та самовідданості в нелегкий час війни.

    День бібліографії «Меч гарантує мир», приурочений до десятої річниці початку АТО, був проведений фахівчинями бібліотеки-філії №1 для учнів Білоцерківської гімназії слов’янських мов-початкової школи №1.

    В межах Дня бібліографії відбулася зустріч дев’ятикласників з бойовим офіцером, майором 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців Андрієм Кириченком.

    Слухаючи поезію пана Андрія, хлопчаки та дівчатка задавали запитання. Їм цікаво було довідатися факти з біографії пана Андрія, його перший і крайній вірш, дитинство та становлення офіцера під час навчання у військовому виші та бойовий шлях 2014-2017 років.

    Під час зустрічі Юлія Волошина провела огляд біобібліографічного покажчика «Ми найманці вкраїнської свободи…», присвяченого творчості Андрія Кириченка – письменника-краянина, члена Національної спілки письменників України, лавреата літературних та літературно-мистецьких премій: ім. О. Теліги, ім. О. Ольжича, ім. В. Стефаника, ім. І. Нечуя-Левицького, ім. М. Коцюбинського, ім. Л. Мартовича, ім. І. Чендея, а також премії Міністерства оборони України ім. Б. Хмельницького.

    З творчим доробком Андрія Кириченка присутні мали можливість познайомитися ще й за допомогою книжкової розкладки «Емоції, закарбовані в рими». Олена Андріївна подякувала Андрію Кириченку за змістовну зустріч і порадила присутнім читатибільше хороших, правдивих, справжніх книжок. Тож читайте про Україну, читайте українське, нехай книга стане вам справжнім другом та порадником на довгі роки.

    П’ятикласники вподобали презентацію чесної, відвертої, часом доволі жорсткої книги про російсько-українську війну «72. Записки комбата» Олександра Вдовиченка, командира 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ ім. Чорних Запорожців, яку провела Олена Крищенко. Вона зауважила, що події початку російсько-української війни 2014-2017 років, які автор оцінює зсередини, викладені просто, з точними описами персонажів, їхньої мови, їхніх характерів. Ця книга – данина пам’яті побратимам Олександра Вдовиченка, які воюють досі, захищаючи Україну і тим, хто своє власне життя віддав за неї; про важливість помічати тих, хто поруч, про дорослішання та набуття самостійності й власного голосу, врешті – про правду та стійкість.

     

    Олена Крищенко.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше