• У світі зірок і галактик

    У світі зірок і галактик У світі зірок і галактик У світі зірок і галактик У світі зірок і галактик У світі зірок і галактик

    Космос – такий загадковий, величезний і такий недосяжний, завжди вабив людство. Діти люблять його малювати, слухати захоплюючі розповіді про Всесвіт.

    До Всесвітнього дня авіації та космонавтики працівниці бібліотеки-філії №2 підготували для читачів – третьокласників Білоцерківської гімназії-початкової школи №22 арт-годину «У світі зірок і галактик».

    Бібліотекарка Тетяна Матвієнко ознайомила читайликів з цікавими фактами про Всесвіт й запросила взяти участь у вікторині «Пізнай космос». Малеча відгадувала загадки про Сонячну систему та далекі зорі, виконувала «космічні завдання» з журналу «Крилаті».

    Також діти мали змогу малювати за допомогою акварельних фарб та солі.

    Акварельні фарби популярні серед художників і відомі своїми напівпрозорими та яскравими кольорами. Завдячуючи їм, митці пензля створюють красиві та делікатні ефекти при нанесенні на папір. При розсипанні солі на аркуші з вологим малюнком, діти спостерігали справжнє магічне дійство, адже сіль збирає воду та відштовхує пігмент акварелі, завдяки чому на акварельній заливці навколо кристаликів солі утворюються світлі плями. Коли сіль висихає, з’являються незвичайні ефекти і фактури.

    Наприкінці заходу читачі мали змогу переглянути літературу з книжково-ілюстративної виставки «Таємниці космосу», адже космос й зараз інтригує, як і сотні років тому.

     

    Ірина Осіпенко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше