• Мистецька Україна

    Мистецька Україна Мистецька Україна Мистецька Україна Мистецька Україна Мистецька Україна

    В бібліотеці-філії села Скребиші відбулася година українознавства «Мистецька Україна» для читачів – учнів початкових класів Скребишівської гімназії-початкової школи.
    Бібліотекарка ознайомила дітей з українським народним мистецтвом, а саме: петриківським розписом, опішнянською та косівською керамікою, ткацтвом, художньою вишивкою, різблярством і плетінням з різних матеріалів. Усі ці види мистецтва були представлені дітям наочно, завдячуючи експонатам бібліотечного музею, які пані Валентина зібрала в селі.
    В Україні, з давніх давен, мистецтво було складовою побуту. Наші талановиті пращури власноруч прикрашали житло, одяг, предмети домашнього вжитку. Вироби були одночасно і побутовими предметами, і витвором мистецтва.
    Бібліотечна фахівчиня розповіла про представлені експонати. Читайлики зацікавлено їх розглядали та ставили запитання про той, чи інший виріб.
    Учасники заходу спробували використати кожен предмет за його прямим призначенням, а наприкінці заходу присутні висловили бажання сфотографуватися з експонатами бібліотечного музею, які їм найбільше сподобалися.
    Дітлахи отримали позитивні емоції і нові знання, завдячуючи годині народознавства.
     
    Валентина Олексієнко.
     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше