• Теплі текстильні історії від Тетяни Громади

    Теплі текстильні історії від Тетяни Громади Теплі текстильні історії від Тетяни Громади Теплі текстильні історії від Тетяни Громади Теплі текстильні історії від Тетяни Громади Теплі текстильні історії від Тетяни Громади

    Іграшка належить до унікальних явищ культури. Вона є предметом дитячої гри, об’єктом творчості, сувеніром, а творча робота над нею лікує від депресії.

    «Саме виготовлення виробів з текстилю рятує мене від тривожних думок», – розповіла фахівчиням бібліотеки-філії №4 сімейного читання Тетяна Громада. Тікаючи від бомбардувань, пані Тетяна з донькою приїхала до нашого міста два роки тому з Торецька, що на Донеччині. Біла Церква припала їй до душі, тому перевезла сюди усю родину, а от чоловік залишився захищати рідний край у лавах ЗСУ.

    Спочатку майстриня дарувала свої вироби друзям та знайомим, а коли почалися замовлення – зрозуміла, що хобі може приносити й дохід. Покинувши рідний дім, потрібно було виживати у незнайомому місті. Саме продаж виробів з текстилю допомогла втриматися на плаву. Деякі ляльки були подаровані нашим співвітчизникам, що проживають за кордоном, інші – віддані волонтерам для благодійного аукціону на підтримку ЗСУ та ВПО.

    Пані Тетяна завжди у пошуку чогось нового та неординарного. Постійно займається саморозвитком, стала читачкою книгозбірні №4. Ідеї для своїх робіт нерідко знаходить у книгах. Прочитавши казку-детектив М. і Т. Прохасько «Куди зникло море», надихнулася на створення ляльки Кротика, а після прочитання «Зайчикової книжечки» І. Андрусяка – з’явився кумедний вухатий зайчисько.

    Розповідаючи про своє захоплення, Тетяна Громада запропонувала створити виставку своїх робіт у бібліотеці-філії №4 сімейного читання (б-р Олександрійський, 125). Тож, запрошуємо усіх бажаючих до читальної зали, насолодитися «Теплими текстильними історіями» від Тетяни Громади. Виставка буде діяти до 5 квітня.

     

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше