• «Поезія – це слово! Поезія – це пісня! Поезія – вільна душа!»

    «Поезія – це слово! Поезія – це пісня! Поезія – вільна душа!» «Поезія – це слово! Поезія – це пісня! Поезія – вільна душа!» «Поезія – це слово! Поезія – це пісня! Поезія – вільна душа!» «Поезія – це слово! Поезія – це пісня! Поезія – вільна душа!» «Поезія – це слово! Поезія – це пісня! Поезія – вільна душа!»

    Цьогоріч за ініціативи Українського інституту книги в Україні вперше з 16 по 24 березня під гаслом «Ріки незмінно течуть додому» проходить Національний тиждень читання поезії, що охоплює дату святкування Всесвітнього дня поезії.

     

    Із глибокою шаною й любов’ю до тих, хто береже й відвойовує наші домівки та до тих, хто за дім віддав найцінніше – власне життя. Із гарячим серцем і полум’яною надією до тих, хто повернення додому чекає. До марафону читання поезії долучилися й бібліотечні фахівчині філії №1 для дітей. З цієї нагоди в книгозбірні відбулася музично-поетична акварель «Поезія – це слово! Поезія – це пісня! Поезія – вільна душа!».

    Святкову програму підготували читачі бібліотеки, вихованці літературної студії та клубу «Лідер» (керівник Ірина Запорізька), зразкового художнього колективу «Ляльковий театр «Фантазія» (керівники Катерина Громадська та Ірина Сесьомко) Центру позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник», учні класу бандури (викладач Олена Полонська) Білоцерківської школи мистецтв №6 дитячих духових оркестрів.

    Учасники літературно-музичного дійства з великим натхненням читали поезії українських класиків та сучасних авторів – Тараса Шевченка, Леоніда Глібова, Ліни Костенко, Василя Симоненка, Сергія Жадана, Тетяни Власової, Ольги Киці.

    Юні бандуристи подарували низку музичних творів українських та зарубіжних композиторів, співали українських пісень, а слухачі вітали їх гучними оплесками. Усі присутні мали змогу переконатися в майстерності бандуристів та універсальності українського народного інструменту.

    Неабияк розчулив слухачів виступ вихованців літературної студії та клубу «Лідер», у виконанні яких звучали авторські вірші та пісні, адже в них –

    біль, переживання за Україну, український народ, мужніх воїнів-героїв. Водночас – вони пронизані вірою й надією на перемогу та щасливе майбутнє нашої держави.

    До марафону читання поезій долучилася журналістка Наталія Вереснева, яка філігранно й проникливо прочитала вірші поетки-краянки Ніни Ковальчук.

    Свято поезії відбулося в неймовірно затишній, дружній та творчій атмосфері.

    Щиро дякуємо Збройним Силам України за те, що маємо можливість проводити такі вкрай потрібні зустрічі, повноцінно жити в нашій прекрасній країні, незалежність та волю якої сьогодні виборюють наші Захисники!

     

    Тетяна Качанова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше