• Все, що душа довірила словам

    Все, що душа довірила словам Все, що душа довірила словам Все, що душа довірила словам Все, що душа довірила словам Все, що душа довірила словам

    Дитяча бібліотека стала традиційним місцем для зібрань тих, хто вміє відчувати душею красу художнього поетичного слова.

    До Всесвітнього дня поезії в рамках Всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» в центральній бібліотеці для дітей відбулося літературне свято «Все, що душа довірила словам». В заході взяли участь учні школи мистецтв імені Якова Яциневича, відділу театрального мистецтва (керівник Приходько Лариса Вікторівна).

    Ведуча заходу Олена Корнієнко, завідувачка ЦДБ, привітала шанувальників поетичного слова зі святом, розповіла історію його заснування та запросила до участі у вікторині «Портретна галерея українських поетів». Діти впізнавали майстрів поетичних рядків та відшукували на книжковій виставці їхні твори.

    Під час заходу учасники декламували вірші українських поетів, класиків і сучасників. Звучали твори Тараса Шевченка, Ліни Костенко, Дмитра Павличка, Володимира Сосюри, Лесі Українки, Василя Симоненка, Григорія Бойка, Бориса Олійника, Сашка Дерманського, Оксани Кротюк тощо.

    Поетичний марафон плавно перейшов у пізнавально-розважальну програму. Наймолодші учасники свята малювали свої улюблені поезії, батьки – вгадували за яскравими образами назву вірша, а потім малюки їх читали та пояснювали, як обирали образи, як розуміють вірш, що їх вразило.

    Пані Олена запропонувала присутнім цікаві вправи з віршування, римування та добору синонімів. Діти активно долучилися до роботи: розшифрували анаграми, склали асоціативний кущ до слова «Поезія» та створили з літер прізвище відомої сучасної поетеси Ліни Костенко – авторки вислову «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі». Також маленькі читайлики знайшли у дешифраторі прізвища поетів й викреслюючи зайві літери, дізналися прізвище української письменниці, літературознавиці Оксани Забужко.

    Яскравим доповненням до заходу була книжкова виставка «З любов’ю до слова і вірою в добро», яка розкрила лише частину поетичної спадщини України.

    Світлана Шалагіна.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше