• Художні світи Юрія Мушкетика

    Художні світи Юрія Мушкетика

    21 березня виповнилося 90 років від дня народження Юрія Мушкетика – визначного майстра української історичної прози. До цієї дати для користувачів бібліотеки-філії села Вільна Тарасівка відбувся літературний портрет «Художні світи Юрія Мушкетика».

    Бібліотекарка пані Раїса розповіла присутнім, що творчість Юрія Мушкетика була й залишається за своєю тематикою на вістрі життя. Його висока естетична та громадянська позиція, гостропроблемні твори та їхня новаторська суть поставили автора в ряди борців за національне й духовне відродження.

    Твори Юрія Михайловича перекладені мовами багатьох країн світу. Легендарною стала історія про зниклий скарб наказного гетьмана Павла Полуботка, якій присвячений роман письменника «Гетьманський скарб».

    До ювілею письменника у бібліотеці експонується книжкова виставка «Сучасний прозаїк історичного минулого». Пошуки істини, правди та справедливості, відстоювання добра, непримиренність до зла – все це характерне для персонажів, яким прозаїк симпатизує. Твори письменника, представлені на книжковій виставці, допоможуть відвідувачам знайти відповіді на важливі питання сучасності.

    Усі бажаючі жителі села Вільна Тарасівка мають можливість завітати до книгозбірні та поринути у літературні світи великого майстра.

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше