• Крилатий символ України

    Крилатий символ України Крилатий символ України Крилатий символ України Крилатий символ України Крилатий символ України

    Лелека – живий символ України, який уособлює в собі велич, красу, кохання, вірність, повагу до батьків і Батьківщини.

    19 березня у народі називають Лелечиним днем або Днем лелек. З цієї нагоди працівниці бібліотеки-філії №2 підготували для восьмикласників Білоцерківської гімназії-початковій школі №13 – читачів книгозбірні, годину народознавства «Лелека – крилатий символ України».

    Бібліотекарка Олена Буяненко познайомила учнів із улюбленим птахом українців, розповіла про зв’язок лелеки з людиною, який відображено у народній творчості. Учасники заходу довідалися про численні легенди та повір’я про бузька, що дійшли до нас із давніх часів.

    Переглянувши відео «Білі лелеки. Цікаві факти», старшокласники дізналися про звички лелек та особливості їхньої поведінки.

    Під час заходу підлітки відповідали на питання вікторини, зачитували прикмети та приказки про лелек й переконалися, що в українському фольклорі вони символізують добро, злагоду і затишок, а також, що ці чудові птахи селяться лише біля осель добрих людей.

    Восьмикласникам була запропонована гра «Будуємо гніздо щастя», під час якої кожен міг розповісти про свої мрії про мир, щастя, добро, радість, спокій, здоров’я, які лелеки принесуть в Україну.

    Бібліотечні фахівчині приготували колесо, уквітчане зеленими гілочками і червоними стрічками, яке разом з учнями прикріпили до дерева та за народною традицією, у час весняного рівнодення закликали лелек, аби ті принесли мир і добробут до нашого спільного дому.

     

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше