• Книги на захисті дитячої душі

    Книги на захисті дитячої душі Книги на захисті дитячої душі Книги на захисті дитячої душі

    Фахівчині бібліотеки-філії №2 здійснили бібліодесант до читачів – першокласників Білоцерківського ліцею-гімназії №17. Зустріч була присвячена талановитій дитячій письменниці, педагогині та громадській діячці Ларисі Ніцой, яка 17 березня святкує свій 55-річний ювілей. Лариса Миколаївна – не лише авторка багатьох дитячих книг, а й організаторка Всеукраїнського руху «Дорослі читають дітям», ініціаторка щорічного круглого столу «Книга на захисті дитячої душі», присвяченого Міжнародному Дню захисту дітей.

    Дітям була представлена відеопрезентація про життєвий і творчий шлях письменниці з демонстрацією її основних творів. Завідувачка книгозбірнею Світлана Линник ознайомила школярів з книгами, які є у бібліотеці.

    Із книги «Неслухи і вередулі» дітлахи дізналися про героїв книги, на долю яких випали маленькі випробування, які допомогли неслухам виправитися. Книга «Навіщо песикові гавкати?» спонукає вивчати інші мови, але завжди любити, шанувати рідну мову та розмовляти нею. У книзі «Страшне страховисько» піднімається актуальне питання екологічного виховання, забруднення та збереження природи, порозуміння між людьми. Особливо малечу зацікавила книга «Незламні мураші», за яку письменниця отримала найвищу нагороду України в галузі дитячої літератури, премію Лесі Українки 2021 року. Прочитавши книгу малеча зрозуміє, що не зможе ворог нас здолати на нашій землі, за нами правда, тож і Перемога буде за нами!

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше