• З Кобзарем у серці

    З Кобзарем у серці З Кобзарем у серці З Кобзарем у серці З Кобзарем у серці З Кобзарем у серці

    З нагоди 210-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка для читачів – другокласників Білоцерківського ліцею-гімназії №17 фахівчині бібліотеки-філії №2 підготували літературну годину «З Кобзарем у серці». У зв’язку з надзвичайними обставинами в навчальному закладі частина заходу відбулася на шкільному майданчику.

    Про нелегке дитинство Тараса Шевченка, його любов до рідного краю, до місця де він народився та виріс розповіла бібліотекарка Олена Буяненко.

    Під час заходу діти поринули у безмежний світ Шевченкової поезії. Юні користувачі зачитали вірші «Тече вода з-під явора», «Садок вишневий коло хати», «Зоре моя вечірняя», «Заповіт» тощо.

    Пані Олена запропонувала дітям розгадати ребуси про життя геніального поета, взяти участь у вікторині «Що я знаю про Шевченка?» та в іграх «Чи вірити ви що…» і «Хмара слів».

    Біля книжково-ілюстративних виставок «У вінок Кобзаря ми вплітаємо майбутнє», «На струнах Кобзаревої душі» у книгозбірні відбулися читання віршів геніального поета.

    Актуальність Шевченкового слова, його ідей гуманізму і патріотизму, вболівання за долю України – це те, що об’єднувало та об’єднує нині всіх українців навколо вічного Кобзаря.

     

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше