• І досі поміж нас лунають пісні Володимира Івасюка…

    І досі поміж нас лунають пісні Володимира Івасюка… І досі поміж нас лунають пісні Володимира Івасюка…

    І досі поміж нас лунають пісні Володимира Івасюка, такі ж прекрасні, чисті, вічно молоді, як їхній творець, котрий назавжди залишився тридцятирічним. Проте великі люди – тому й великі, що пам’ять про них продовжує жити після їхньої смерті. Вони живуть у серцях мільйонів людей.

     

    5 березня у Вільнотарасівському будинку культури для читачів бібліотеки-філії села Вільна Тарасівка відбувся творчий вечір «Недоспівана пісня Володимира Івасюка». Бібліотекарка Раїса Лисак розповіла познайомила присутніх з життєвим та творчим шляхом митця.
    Народився Володимир Михайлович 4 березня 1949 року в родині вчителів. Він прекрасно грав на фортепіано та гітарі, віолончелі та скрипці, володів альтом. За ці таланти його називали музичним вундеркіндом.
    Володимир Івасюк вважається основоположником естрадної музики в Україні. Він є автором 107 пісень, 53 інструментальних творів та автором музичних супроводів до спектаклів.

    Володимир Івасюк мав диплом медика. Він був неординарною та обдарованою людиною – окрім музики Володимир талановито малював пейзажі, портрети та автопортрети, шаржі та карикатури. Мав багато нагород, серед яких – дипломант Всесоюзного огляду молодих композиторів, отримав Державну премію України ім. Т. Г. Шевченка та посмертне звання Героя України (яке було присвоєне вже президентом Віктором Ющенком).

    Найвідоміші пісні Володимира Івасюка – «Червона Рута» та «Водограй» у виконанні Софії Ротару.

    Пан Володимир планував одружитися з Тетяною Жуковою, але так і не встиг – його було знайдено мертвим у лісі, в передмісті Львова. Прожив митець всього 30 років. Йогожиття і смерть окутані таємницями. Він був одним із небагатьох тодішніх українських композиторів, які не писали жодної пісні російською мовою.

    У виконанні народного фольклорного ансамблю «Вербиченька» на заході лунали пісні Володимира Івасюка. Також кращі пісні Володимира Івасюка – «Червона рута», «Балада про дві скрипки», «Водограй», «Літо пізніх жоржин» разом з ансамблем співали всі присутні.

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше