• Вічність у його піснях

    Вічність у його піснях Вічність у його піснях Вічність у його піснях

    Часом з’являються постаті, якими пишається світ. Серед них Володимир Івасюк – видатний український композитор, лауреат Державної премії імені Тараса Шевченка.

    Вшановуючи пам’ять талановитого генія української музичної культури, у бібліотеці-філії №2 відбулася мистецька година «Вічність у його піснях», присвячена 75-річчю від дня народження митця. На зустріч завітали члени клубів «Любисток» та «Зарічани».

    Бібліотекарка Олена Буяненко звернулась до сторінок біографії композитора та зазначила, що Володимир Івасюк є тою особистістю, яка об’єднує українців всіх континентів. Саме його пісні співають і в Америці, і в Австралії, і в Африці, і в Європі, і в Азії – всюди, де є українці. І саме де є українці – обов’язково співають «Червону руту».

    Переглянувши документальну стрічку «Володимир Івасюк. Щоб народитися знову», присутні дізналися, що життя талановитої людини, патріота України було коротким і трагічним. Володимир Івасюк – один із творців української естрадної музики. Видатний українець, який прожив всього 30 років, за своє коротке життя написав 107 пісень, 53 інструментальні твори, створив музику до кількох спектаклів. Окрім цього він був скрипалем, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні, був і неординарним живописцем та професійним медиком.

    У виконанні учасників заходу прозвучали чарівні пісні Володимира Івасюка – «Червона рута» та «Пісня поміж нас».

    Володимир Івасюк – митець, який надто любив Україну. Він любив усе українське, творив талановитою рукою чудові пісні, які живуть і сьогодні. Висока популярність пісень Івасюка, є однією з кращих нагород, яка тільки може бути дарована композитору.

     

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше