• На крилах поетичного слова Тетяни Строкач

    На крилах поетичного слова Тетяни Строкач На крилах поетичного слова Тетяни Строкач На крилах поетичного слова Тетяни Строкач На крилах поетичного слова Тетяни Строкач На крилах поетичного слова Тетяни Строкач

    В рамках святкування Всесвітнього дня письменника працівники бібліотеки-філії №6 провели зустріч читайликів – учнів 1-А класу БПШ №23 (класовод Тетяна Кучинська) з дитячою письменницею, авторкою дитячих поетичних збірок та книг для дітей, білоцерківчанкою Тетяною Строкач.

    Першокласники із захватом слухали гостю, чиї вірші й загадкиє навіть у шкільних підручниках. Тетяна Тезіславівна познайомилачитайликів зі своїми книжечками для найменших: «Хто сховався в місті», «Динозаври», «Хто сховався під землею»; поетичними збірками: «Веселковий дивосвіт», «Краплинки доброти»; збірками:«Казкові вечорниці», «Бешкетні зимовики», «Соняховий лев» та дитячими журналами: «Котя малюк» «Пізнайко», «Золоте левеня» «Крилаті», в яких друкуються її твори.

    Під час спілкування з малечею пані Тетяна застосовувала цікаві форми роботи: розгадування загадок, веселі руханки, читання вголос, відтворення змісту книги за допомогою QR-коду.

    Тетяна Тезіславівна зауважила, що кожна книжечка цікава і пізнавальна. Так, в збірнику «Казкові вечорниці» заховані прислів’я; «Бешкетні зимовики» – збагачують словниковий запас синонімами до слова «хуртовина»; «Веселковий дивосвіт» вчить любові до України, природи, звичаїв; «Краплинки доброти» – за допомогою художнього слова дарують читачам добро.

    Першокласники уважно слухали цикл весняних поезій, мирилки й вірш про Драконів, які прочитала авторка та відгадували загадки про весну із циклу «Пори року».

    Вероніка Поліщук прочитала вірш Тетяни Строкач «Що всі знають, де ховають», а Соломія Литвинська «Дві курочки матрони». Авторка подарувала маленьким любителям поезії власноруч зробленого зайчика і ангелика.

    Працівниці бібліотеки оформили книжкову виставку «Цікаво, пізнавально, корисно від Тетяни Строкач» та запросили першокласників у бібліотеку для більш широкого ознайомлення з книгами авторки.

    Зустріч була цікавою,насиченою, творчою і теплою. Віднині учні 1-А класу з гордістю говоритимуть: «А ми спілкувались із справжньою поеткою!»

     

    Надія Гаврилова.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше