• Диво, створене людиною

    Диво, створене людиною Диво, створене людиною

    Книги, як і люди, мають свій рік народження. В 2024 році виповнюється 160 років від написання рукописної книжки Льюїса Керрола про пригоди Аліси. Цьому твору призначено було пережити століття, стати справжнім шедевром.

    З метою популяризації книги-ювілярки, працівники бібліотеки-філії №6 здійснили бібліотечний десант у 5-А та 5-В класи Білоцерківської гімназії-початкової школи №21 (вчитель Наталія Фокша) та провели презентацію книги «Аліса в Країні Див». Твір був вибраний невипадково –його вивчають за шкільною програмою. Книга «Аліса в Країні Див» є однією з найвідоміших казок у світовій літературі. Вона дуже цікава.

    Бібліотекарка Світлана Шута познайомила школярів з життєвим і творчим шляхом відомого англійського письменника Льюїса Керрола та історією написання твору, зауваживши, що історія про маленьку дівчинку Алісу виникла під впливом реальних подій та реальних людей. До задуму написати казку автора підштовхнув випадок на прогулянці.

    Розповідь бібліотекарки доповнювала слайд презентація та уривки з мультфільмів, знятих за цією книгою. Щоб зацікавити присутніх та спонукати до прочитання казки, пані Світлана зачитувала уривки з твору та запросила п’ятикласників у дивовижні пригоди з головною героїнею – Алісою.

    Діти мали можливість потрапити в фантастичний світ, в якому зустрілися з несамовитим Білим Кроликом, побували на чаюванні у Божевільного Капелюшника, подружилися з Чеширським Котом, отримали слушні поради від Блакитної Гусені, поспілкувалися з Герцогинею, щоб навчитися з усього робити висновки, взяли участь у грі в крокет із запальною Червоною Королевою та стали свідками у суді над чирвовим валетом.

    П’ятикласники долучились до обговорення твору, аналізували вчинки героїв, зачитували цікаві факти із життя Льюїса Керрола, а також взяли участь у вікторині, складеної за мотивами твору «Аліса в Країні Див».

     

    Світлана Шута.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше