• Нас не зламати

    Нас не зламати Нас не зламати Нас не зламати Нас не зламати

    Працівники філії №6 провели зустріч читачів бібліотеки – учнів 4-х класів БПШ №23 (бібліотекар Віта Захарчук) з військовим волонтером Олексієм Марченком та директоркою БФ «Відкриті долоньки», волонтеркою Анютою Юрченко. Олексій у складі 72 ОМБр ім.. Чорних Запорожців захищав незалежність України на Сході під час АТО з 2014 року. Отримав поранення. Після тяжкої операції був демобілізований. Не зміг залишити побратимів і з того часу допомагає військовим в зоні бойових дій.

    Спілкування волонтерів з присутніми супроводжувалось показом відео про передачу допомоги військовим протягом двох років повномасштабного вторгнення. Під час зустрічі говорили про Україну, українців, прояви мужності, незламності, сили і доброти, щедрості, людяності. Діти дізнались, яка величезна кількість людей допомагає армії, переселенцям, пораненим. Волонтерство стало справжнім фронтом, що дає сили нашій країні вистояти та наближає перемогу. Адже, волонтерами стають не ті, хто має найбільше вільного часу чи вільних коштів, а ті, хто готовий віддати щось своє, власне і радий поділитися ним.

    Пан Олексій відповідав на запитання дітвори, а потім продемонстрував прожектор світлодіодний спеціальний зенітно-пошуковий ручний ЗПР-45, так званий ловець Шахедів. Він призначений для виявлення та світлового супроводу об’єктів на дистанціях до 2000 метрів. Вже скоро аж 5 таких пристроїв БФ «Відкриті долоньки» передасть нашим мужнім захисникам. За відповідь на запитання про призначення ЗПР-45, Саша Лаблюк отримав від Олексія подарунок – шеврон.

    На завершення заходу присутні виконали Гімн січових стрільців, який став надзвичайно популярним за роки війни в Україні.

    За декілька днів волонтери вирушать у зону бойових дій. Діти передали їм малюнки, листи, поробки у вигляді сердечок, солодощі та засоби гігієни й каву від працівників бібліотеки. В акції взяли участь учні БЗШ №23, ДОЗ №35 «Вербиченька» та №8 «Золотий півник».

    Дякуємо гостям книгозбірні за чудову зустріч. Адже, спілкування з волонтерами сприяє вихованню у підростаючого покоління почуття любові до рідної України, вдячності захисникам, розуміння того, що ми нація нескорених, сильних, вольових людей. Нас не зламати! Дякуємо Збройним силам України за щоденний захист!

     

    Надія Гаврилова.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше