• Яка краса, яке роздолля – це наша Київська земля

    Яка краса, яке роздолля – це наша Київська земля Яка краса, яке роздолля – це наша Київська земля

    Київська область, як адміністративно-територіальна одиниця, утворилася 27 лютого 1932 року. Однак історія регіону сягає ще IX століття. Саме на нашій землі протягом віків відбувалися важливі історичні події, в яких вигартувався український народ, сформувалися засади і традиції української державності, культури, освіти.

    До Дня утворення Київської області у бібліотеці-філії №4 сімейного читання відбулося засідання розмовного клубу «ПроМова».

    З лекцією «Історичне минуле Київщини» до книгозбірні завітав відомий науковець, краєзнавець, кандидат історичних наук, завідувач відділом інформаційно-краєзнавчої роботи ЦБС Євген Чернецький.

    Євген Анатолійович розповів про результати нових наукових досліджень на теренах області, познайомив присутніх з важливими відкриттями під час розкопок на Замковій та Палієвій горах, у селах Чмирівка, Мазепинці, Шамраївка. Читачів зацікавила інформація про будівництво київським князем Ярославом Мудрим градів Гюргів (перша назва Білої Церкви), Богуслав, Корсунь, які були захисними фортецями на берегах Росі. Також читачі дізналися про родину Ярослава Мудрого, його братів, синів і доньок та про їхній вклад у розвиток Київської Русі.

    Переглядаючи матеріали виставки «Мій край – моя історія», читачі мали можливість ознайомитися з цікавою підбіркою книг про історичне минуле нашого краю, а також переглянути книги Євгена Чернецького, задати автору запитання і отримати цікаві, змістовні відповіді.

    Катерина Волинець.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше