• Ти себе Українкою звала

    Ти себе Українкою звала Ти себе Українкою звала Ти себе Українкою звала Ти себе Українкою звала

    Леся Українка... Ім’я цієї видатної поетеси відоме сьогодні людям усього світу. Природа щедро обдарувала її: дала добре й мужнє серце, хист до музики, малювання, могутній поетичний талант.

    З метою виховування поваги до творчості видатних людей України, любові до художнього слова, до природи рідного краю, ознайомлення дітей з біографією та творчістю української письменниці Лесі Українки, працівниці бібліотеки-філії №6 провели літературний портрет «На крилах Лесиних пісень» для вихованцівЗДО «Намистинка» (завідувачка Алла Павловська).

    Бібліотекарка Людмила Романюк познайомили малечу з дитячими роками життя Лесі Українки, розповіла, що полюбляла та про що мріяла майбутня поетка. Людмила Миколаївна презентувала дітворі книгу: «Леся Українка – дітям». Під час заходу звучали поезії Лесі Українки «На зеленому горбочку», «Вишеньки», «Колискова», «Надія», «Літо краснеє минуло», «Мамо, іде вже зима». Разом із бібліотекаркою діти поринули у дивовижно-казковий світ славетної письменниці та з великим задоволенням прослухали казку Лесі Українки «Біда навчить». Малеча познайомилась з головним героєм казки – Горобчиком та з птахами, які зустрічались на його шляху: зозулею, гавою, сорокою-білобокою, совою. Дітвора взяла участь у обговоренні казки. На завершення заходу присутні переглянули відео інсценівки твору Тетяни Строкач до казки Лесі Українки «Біда навчить», в якій ролі виконували читачі книгозбірні. Вони із захопленням дивилися, як допитливий горобчик шукав розуму, і дізналися: «поки біди не знатимеш, то й розуму не матимеш». В гості до малечі «завітала» й сама поетка, роль якої гарно виконала Тетянка Катренко.

    Зустріч майбутніх читайликів з творчістю Лесі Українки запам’ятається їм надовго. Маємо пам’ятати, що Лариса Петрівна Косач не завжди була видатною письменницею та громадською діячкою. Колись вона була лише маленькою дівчинкою, як і наші читачі. Поетичне слово Лесі Українки – це найгостріша зброя в боротьбі за визволення українського народу, а рівночасно, це немов євшан-зілля, що чарує своєю красою і особливим ароматом рідної України, що будить найкращі почуття щирої любові до свого народу і до рідної землі.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше