• Українська – мова вільних

    Українська – мова вільних Українська – мова вільних

    21 лютого в Україні та світі відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято нагадує про важливість мови, яка є інструментом збереження духовного та матеріального спадку кожного народу. Для українців мова – це не просто набір слів, а й могутня зброя у боротьбі з ворогом. Українці знову виборюють зі зброєю в руках своє право розмовляти рідною мовою. За українську мову, національну ідентичність та право бути господарями на своїй землі гинуть кращі сини та доньки України.

    Читачі книгозбірні села Вільна Тарасівка взяли участь у голосних читаннях «Українська – мова вільних, українська – мова миру», які були присвячені Міжнародному дню рідної мови.

    Бібліотекарка Раїса Лисак разом з користувачами читала твори про мову улюблених письменників: Л.Костенко, М.Рильського, І.Франка, В.Сосюри та Т.Шевченка, які у своїх творах прославляли нашу «солов’їну».

    Під час заходу присутні поринули у чудовий і прекрасний світ рідної української мови.

    Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові! Народ наш сміявся і плакав рідною мовою. Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!

    Щиро бажаємо всім українцям, що свято бережуть українське слово – щастя, натхнення, добра, миру й світлого майбутнього.

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше