• Стежка до ментального здоров’я

    Стежка до ментального здоров’я Стежка до ментального здоров’я

    24 січня для здобувачів освіти ЗП(ПТ)О Білоцерківський професійний коледж працівниці філії №3 підготували урок здоров’я «Стежка до ментального здоров’я».

    Юнаки дізналися, що ментальне здоров’я – це стан психічного благополуччя, яке дозволяє людям справлятися з життєвими стресами, реалізовувати свої здібності, навчатися й працювати, а також робити внесок у життя суспільства. Це невід’ємний компонент здоров’я та благополуччя, який є основою нашої індивідуальної та колективної здатності ухвалювати рішення, будувати стосунки та формувати світ, у якому ми живемо.

    Психічне здоров’я – основне право людини. І це має вирішальне значення для особистого, суспільного та соціально-економічного розвитку. Особливо гостро постає це питання зараз, оскільки за останні 79 років світ не знав більш жорстокої та агресивної війни, що наразі триває в Україні.

    Учасники заходу довідалися про те, які фактори спричиняють розлади психічного здоров’я в умовах війни, а саме – емоційне, фізичне насильство та зневага; раптова втрата близької людини; несправедливість, дискримінація і соціальне відчуження; статус ВПО тощо. Були обговорені способи підтримки психічного здоров’я під час війни, наприклад: турбота про себе, регулярні заняття спортом, правильне харчування, повноцінний сон, правильне планування робочого дня, позитивний настрій, спілкування з близькими людьми.

    Присутніх зацікавив відеофільм «Як спорт впливає на ментальне та фізичне здоров’я людини».

    Сподіваємося, що захід, присвячений мотивації здорового способу життя, сприятиме свідомому ставленню до свого здоров’я та життя в цілому.

     

    Наталія Добровольська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше