• Під синьо-жовтим прапором свободи, з’єднаємо великий наш народ

    Під синьо-жовтим прапором свободи, з’єднаємо великий наш народ Під синьо-жовтим прапором свободи, з’єднаємо великий наш народ

    Щороку 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) Україна відзначає День Соборності. Офіційно це свято встановлено Указом Президента України «Про День Соборності України» від 21 січня 1999 року.

    До цієї значущої дати у бібліотеці-філії села Вільна Тарасівка відбулася година єднання «Під синьо-жовтим прапором свободи, з’єднаємо великий наш народ» для читачів юнацького віку.

    Також у читальні оформлено книжкову виставку «Соборність України: віхи історії та урок майбутньому». Читачів зацікавили матеріали, представлені на виставці.

    Бібліотекарка нагадала учасникам заходу про те, що Акт Злуки, проголошений 105 років тому – 22 січня 1919 року на Софійовському майдані в Києві, став епохальною історичною подією, коли українські землі об’єдналися в одній державі. Це стало основоположною віхою українського державотворення, увінчало соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття.

    Соборність України – це нагадування українцям про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель, а сила народу – в єдності людей.Ідея соборності була і залишається базовою національною цінністю українців.

    Також цього дня юнацтво взяло участь у флешмобі «Захід, Схід одна країна! Це –Соборна Україна!»

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше