• Секрети довголіття Олексія Кононського

    Секрети довголіття Олексія Кононського Секрети довголіття Олексія Кононського Секрети довголіття Олексія Кононського

    У січні виповнилося б 95 років Олексію Івановичу Кононському – видатному вченому, академіку Української академії наук національного прогресу, академіку Нью-Йоркської академії наук, академіку Академіїнаук ветеринарної медицини, члену Золотого фонду м.Біла Церква, доктору біологічних наук, професору, члену міжнародних рейтингів «Хто є хто в науці і техніці», «Хто є хто в світі»,«Видатні вчені ХХІ ст.».

    «Секрети довголіття Олексія Кононського» – під такою назвою відбулася година краєзнавства, яку підготували фахівчині бібліотеки-філії №2 для другокурсників Білоцерківського професійного ліцею.

    Завідувачка книгозбірнею Світлана Линник розповіла про вагомий внесок Олексія Івановича у створення, розбудову і зміцнення вищої освіти України. Учні дізналися, що науковець є автором понад 250 наукових праць, ним написано більше десятка публіцистичних і художніх творів. Світлана Іванівна детальніше зупинилася на книзі «Здоров’я, загартування і зимове купання», зміст і поради якої можуть бути корисними кожному, хто бажає володіти найдорожчим у світі багатством – здоров’ям.

    На захід був запрошений доцент БНАУ, кандидат сільськогосподарських наук Едуард Ланін, який був близько знайомий з відомим науковцем. Едуард Валентинович зазначив, що Олексій Кононський був надзвичайно самоорганізованою та цілеспрямованою людиною. Принциповість, енциклопедична ерудованість, працелюбність у поєднанні з готовністю прийти на допомогу високо підносили його авторитет як педагога і вченого серед широкого кола фахівців різних спеціальностей, вчених та студентства. Поділившись досвідом українського біолога, пан Едуард розповів про шляхи зміцнення здоров’ята досягнення щасливого довголіття, раціональне харчування, режим дня, роботи і відпочинку, підкреслив необхідність загартування різноманітними фізичними навантаженнями, повітряними, сонячними і водними процедурами.

    Корифей української біохімії прожив яскраве і світле життя. В пам’ять про Олексія Кононського названа одна з вулиць міста, встановлена меморіальна дошка на будинку, в якому жив і творив видатний вчений та висаджена алея на набережній річки Рось, де академік любив проводити свій вільний час.

     

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше