• Злет. Трагедія. Вічність Сергія Параджанова

    Злет. Трагедія. Вічність Сергія Параджанова Злет. Трагедія. Вічність Сергія Параджанова Злет. Трагедія. Вічність Сергія Параджанова

    9 січня сто років тому народився знаменитий український та вірменський кінорежисер Сергій Параджанов. Його вплив на українське і світове кіномистецтво важко переоцінити. Параджанов був дуже чутливий до національних світів. Україна стала його другою Батьківщиною.

    З нагоди ювілею митця у бібліотеці-філії №2 відбувся День інформації «Я помщуся світу любов’ю».

    Бібліотекарка Олена Буяненко підготувала мистецький портрет «Сергій Параджанов – майстер і господар храму кіно» для членів клубу «Цікаве дозвілля». Знайомство з цією неординарною особистістю дало змогу ще раз доторкнутися до його творчого таланту та неоціненного внеску у кіномистецтво України.

    На бібліокінозал «Сергій Параджанов. Більший за легенду» завітали члени клубів «Зарічани» та «Промінь надії». Від завідувачки книгозбірнею Світлани Линник присутні дізналися про одного з найвидатніших митців ХХ століття, його злети і падіння, трагедії і успіхи, познайомилися з біографією та життєвим шляхом видатного діяча кіно. Багатогранність таланту режисера відвідувачі відчули, переглянувши фрагменти фільмів «Тіні забутих предків», «Колір гранату» та «Ашик-Керіб».

    Бібліотекарка Наталія Біляєва ознайомила членів клубу «Любисток» із книгою «Сергій Параджанов. Злет. Трагедія. Вічність». Учасники заходу дізналися про радісні, гіркі, а часом трагічні сторінки життя геніального режисера, чия творчість впродовж двох десятиліть була пов’язана з Україною. Наталія Алімівна зачитала спогади людей, які близько знали митця, що став гордістю українського поетичного кіно і всього світового кіномистецтва.

     

    Ірина Тупчій.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше