• Я помщуся світу любов’ю

    Я помщуся світу любов’ю Я помщуся світу любов’ю Я помщуся світу любов’ю

    9 січня 2024 року виповнюється 100 років від дня народження видатного кінорежисера Сергія Параджанова. Працівники бібліотеки-філії №3 видатному митцю, світовому та могутньому таланту, визначному вірменському і українському кінорежисеру, народному артисту УРСР, лауреату Державної премії України імені Тараса Шевченка присвятили День інформації «Я помщуся світу любов’ю».

    Про визнання і славу, тюремне ув’язнення, обмеження у творчості, замовчування успіху упродовж 15 років, кінематографію і особисте життя говорили читачі під час години цікавої розповіді «Злет, трагедія, вічність». Відео «Біографія Сергія Параджанова» доповнило розповідь.

    Непересічний та епатажний, щедрий та вимогливий, людина з почуттям гумору і значущим талантом, який він реалізовував упродовж життя, присвятивши Україні 32 роки. Таким постав перед користувачами книгозбірні Сергій Йосипович під час інформаційної бесіди «Невідомі факти про Параджанова».

    З великим задоволенням відвідувачі філії переглянули епізоди кінофільму «Тіні забутих предків».

    В читальній залі бібліотеки розгорнуто книжкову виставку «Сценарії життя», на якій презентовані інформаційні матеріали про життєвий і творчий шлях Сергія Йосиповича Параджанова. Окремий розділ виставки «Тіні забутих предків» розповідає про роботу над фільмом.

    Параджанов казав: «Україна – це моя батьківщина, це моя друга батьківщина. Там я створив свій перший шедевр «Тіні забутих предків», там я став генієм, там у мене народився син».

    Актуальним залишається вислів Сергія Параджанова: «Хай живе Україна!».

     

    Наталія Добровольська.

     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше