• Магія витинанки Анжели Юрківської

    Магія витинанки Анжели Юрківської Магія витинанки Анжели Юрківської Магія витинанки Анжели Юрківської Магія витинанки Анжели Юрківської Магія витинанки Анжели Юрківської

    В міській виставковій залі при бібліотеці-філії №5 відкрилась персональна виставка «Магія витинанок Анжели Юрківської».

    Пані Анжела народилася у 1968 році в Маріуполі, де здобула першу художню освіту в місцевій художній школі ім. А.І.Куїнджі. Продовжила навчання в одному із провідних навчальних закладів у галузі образотворчого мистецтва України – Республіканській художній школі ім. Т.Г.Шевченка (РХСШ). Багатогранним світом декоративно-вжиткового мистецтва захопилася під час навчання в університеті ім. Г.Сковороди в Переяславі.

    Свої перші багатошарові витинанки майстриня розпочала створювати в 2015 році, проживаючи в Маріуполі. Висока оцінка композиції «Котилася писаночка Всесвітом» в 2019 році була мотиваційною для продовження творчості в цьому напрямку. Ілюструвала графічними малюнками збірку поезій Василя Танчика «Ласкавці» у 2018 році, а у 2020 – обкладинку повісті «Одкровення» виконала в авторській техніці багатошарового витинання.

    У 2021 році Анжелі Юрківській присвоєно звання Народний майстер України. У 2023 році відбулася перша персональна виставка «Витинанкова магія» в Києві, а у 2023 році майстриня стала членкинею Міжнародної організації народного мистецтва (IOV) та здобула перемогу в Міжнародному конкурсі Golden Time Talent.

    Пані Анжелика – учасниця колективних виставок у Білій Церкві та інших містах України, переможець Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів.

    Веселка кольорів 32 витинанок, які мають від 1 до 56 нашарувань, представлених на виставці Анжели Юрківської, зачаровує. Центральна 56-ти шарова робота «Квітуча Україна» випромінює віру в перемогу, стійкість і силу українського народу. Витинанка «Відродження Маріуполя», створена з 32 шарів, присвячена рідному Маріуполю. Робота випромінює віру в майбутнє, в те, що місто Марії розправить крила, відродиться, як птах Фенікс. Кольори українського прапора запалюють віру в перемогу України над ворогом в серцях українців-маріупольців розкиданих по світу.

    В кожній роботі майстрині прихована велика сила українського роду, вірність традиціям, стійкість і мужність характеру та любов і відданість Україні.

    Головний спеціаліст Управління культури і туризму Аксенія Жукова привітала всіх присутніх з магічною виставкою і подякувала майстрині за чудовий Різдвяний подарунок мешканцям Білої Церкви.

    Народний аматорський вокальний ансамбль педагогічних працівників «Оберіг», під керівництвом Ірини Афанащенко подарував присутнім віночок українських колядок.

    Виставка діятиме до 26 січня за адресою: просп. Незалежності,55.

     

    Любов Михайлюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше