• Нове краєзнавче видання

    Нове краєзнавче видання

    Нове дослідження завідувача відділу інформаційно-краєзнавчої роботи Білоцерківської централізованої бібліотечної системи імені Петра Красножона Євгена Чернецького присвячене маловідомому білоцерківському періоду життя Шолома (Соломона) Рабиновича, на який припав початок його письменницької діяльності під літературним ім’ям Шолом-Алейхем і народження літератури мовою ідиш.

    Білоцерківський період життя Шолома (Соломона) Ра­биновича, що охопив 1883-1887 рр., порівняно слабко відо­мий и попри те, що саме тоді почався його шлях до світової слави як Шолом-Алейхема. На це вплинули два чинника. По-перше, у своєму автобіографічному романі знаменитий пи­сьменник не встиг описати білоцерківські роки. По-друге, його творче, комерційне та громадсько-політичне життя набуло публічного виміру вже після переїзду з Білої Церкви. Відтак чотири роки, сповнених родинним щастям і затишком, твор­чимипошуками, стабільністю праці, передбачуваністю най­ближчого майбутнього, залишилися в затінку авторського опису дитинства і юності та загальновідомої зрілості.

    Це дослідження є конкурсною працею, яка брала участь і отримала І премію на Всеукраїнському конкурсі «Шолом-Алейхем в Україні» (2021-2022 рр.), проведеному Фондом Шолом-Алейхема, Інститутом розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр, Музеєм Шолом-Алейхема, видавництвом «Саміт-книга», Музеєм української діаспори, «ОЕКЦ «Бейт Дан» Харків. Общинний єврей­ський культурний центр» за підтримки Управління туризму та промоції КМДА.

    Видано накладом Іудейської релігійної громади «Міцва» м. Біла Церква Київської області.

     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше