• Нескорена українська душа

    Нескорена українська душа

    22 грудня виповнюється 190 років від дня народження Марко Вовчок (Марії Олександрівни Вілінської).

    Марко Вовчок – видатна українська письменниця другої половини XIX століття, що продовжила й розвила традиції Тараса Шевченка в українській літературі, який назвав її своєю «донею».

    З нагоди річниці у бібліотеці-філії села Вільна Тарасівка відбулася літературна візитівка «Нескорена українська душа». Бібліотекарка нагадала присутнім про те, що за тематикою творчість Марка Вовчка дуже різноманітна.Теми, сюжети творів, прототипи героїв брала Марко Вовчок з життя народу, яке добре знала. З фольклорних джерел вона черпала наснагу для своєї творчості.

    Більшість визначних письменників вважали її твори унікальним явищем. Письменниця не знала кордонів у своїй творчості – Марко Вовчок відверто розповідає своїм читачам про долю жінки-кріпачки. Повість письменниці «Маруся» отримала нагороду Французької Академії і була перекладена багатьма мовами.

    Увазі користувачів книгозбірні була запропонована виставка-персоналія «Обрії життя та творчості». Читачі ознайомилися зпредставленими на виставці творами та матеріалами про творчий і життєвий шлях письменниці.

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше