• «Сяйво зимової ночі» Таїни Краєвської

    «Сяйво зимової ночі» Таїни Краєвської «Сяйво зимової ночі» Таїни Краєвської «Сяйво зимової ночі» Таїни Краєвської «Сяйво зимової ночі» Таїни Краєвської «Сяйво зимової ночі» Таїни Краєвської

    7 грудня у рамках Національного тижня читання, гасло якого цьогоріч – «Бути своїми», відбулася презентація вже 13-ї книги талановитої білоцерківської письменниці Таїни Краєвської-Братченко «Сяйво зимової ночі».

    Білоцерківці раді кожній новій книзі письменників-краян. Тому на зустріч з письменницею зібралося чимало шанувальників її творчості.

    Відкрила презентацію директорка КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона Раїса Григоренко. Пані Раїса привітала Таїну Іванівну з новою книгою та вручила Грамоту від Управління культури і туризму Білоцерківської міської ради з нагоди виходу нової книги та за активну громадянську діяльність.

    Сама ж Таїна Краєвська розповіла присутнім про те, як, коли і за яких обставин народилася збірка оповідань «Сяйво зимової ночі». Виявилося, що частина оповідань була написана ще взимку 2021 року, під час пандемії, а інші взимку 2023 року… у підвалі під час тривог. Пані Таїна дуже хотіла поділитися своїми думками з іншими, розповісти про своє дитинство, юність, молодість, зрілість… Так, ви правильно зрозуміли, більша частина оповідань автобіографічні. І події в оповіданнях пов’язані з зимою, адже саме ця пора нагадує про очікування Різдва, Нового року, канікул…

    Звичайно, презентація книги не може бути без читання хоча б уривків з неї. Тому авторка зачитала декілька інтригуючих епізодів зі збірки. Тож, тепер усі учасники заходу просто «мусять» прочитати, а чим же все закінчилося у тих маленьких історіях.

    На захід завітала і художниця-ілюстраторка книги Галина Невінчана. Вона розповіла про роботу над ілюстраціями та обкладинкою збірочки. Пані Галина зауважила, що у «Сяйві…» авторці вдалося сумістити несумісне: комедію, екшн і трагедію.

    Завідувачка бібліотекою-філією №5 Світлана Хмільова розповіла про свої враження від книги і зазначила, що саме ця добра збірка оповідань допоможе читачам попіклуватися про своє ментальне здоров’я, адже у ній є все потрібне для психологічного розвантаження.

    А бібліотекарки Юлія Харченко та Тетяна Черненко подякували пані Таїні за чудову книгу та додали, що саме така література на часі, адже зараз, як ніколи, українці хочуть дива.

    Погодився з пані Юлією і Едуард Ланін, який поділився враженнями від прочитаного та додав, що ця книга дуже розслаблює, читаєш її і відпочиваєш!

    Щиро сподіваємося, що таких світлих та теплих книг у доробку Таїни Іванівни ще буде багато. А «Сяйво зимової ночі» вже зовсім скоро можна буде прочитати, завітавши до бібліотек Білої Церкви.

     

    Олександра Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше