• Подорожуємо літературною стежкою Тетяни Строкач

    Подорожуємо літературною стежкою Тетяни Строкач Подорожуємо літературною стежкою Тетяни Строкач Подорожуємо літературною стежкою Тетяни Строкач Подорожуємо літературною стежкою Тетяни Строкач

    В дощово-снігову погоду, на зустріч з учнями 2-А класу БПШ №23 (класовод Інна Ковтун), в бібліотеку завітала білоцерківська письменниця Тетяна Строкач.

    Разом з гостею малеча вирушила у літературну подорож, під час якої мала змогу познайомитися з книгами авторки, які є у фонді бібліотеки та були представлені на книжковій розкладці «Літературні стежки Тетяни Строкач». У дітей викликали зацікавленість книги з віконцем «Динозаври», «Хто сховався у місті» та «Хто сховався під землею». Авторка щиро та цікаво розповідала про дитячі журнали, з якими співпрацює: «Пізнайко», «Джміль», «Котя Малюк», «Колобочок», «Крилаті». Особливий інтерес викликало прослуховування мелодійної «Колискової» із збірки «Соняховий лев».

    Родзинкою зустрічі стала презентація нової книги «Бешкетні зимовинки», в якій казка Тетяна Строкач «Сніжинка у білому місті» запрошує читайликів у подорож із Сніжинкою та її подругами, відкриваючи двері у світ пригод та подорожі творами ще тринадцяти казкарів. Дітям було приємно слухати казку у читанні самої авторки і гуртом впізнавати місця, про які йдеться мова в казці. Книжка цікава, пізнавальна і повчальна вже чекає на своїх читайликів у бібліотеці.

    Другокласники залюбки взяли участь у руханці «Пригоди Сніжинки» та в іграх: «Підбери синоніми до слова «Віхола», «Відгадай зайве слово».

    Діти також мали можливість полюбуватись ляльками-мотанками майстрині, представленими на мінівиставці «Мотанки від Тетяни Строкач».

    Другокласники готувалися до зустрічі: вони подарували пані Тетяні поетичний ланцюжок її творів, а Катерина Клюєва виконала пісню «Одна калина».

    Зустріч завершилась майстер-класом з виготовлення оберегів. Тетяна Тезіславівна розкрила присутнім секрети різних технік виготовлення ляльок-мотанок: від найскладніших до простої, яку запропонувала присутнім. Діти старались і через певний час вже тримали в руках готові вироби.

    Тетяна Строкач, яка своїми творами несе добро і популяризує славні українські традиції, залишила в щирих серцях дітвори тепло і радість від спілкування. Зроблені своїми руками під керівництвом пані Тетяни обереги, ще довго будуть нагадувати про приємні хвилини зустрічі з цікавою і неперевершеною письменницею.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше