• Книжки незламності

    Книжки незламності Книжки незламності Книжки незламності Книжки незламності Книжки незламності

    23 листопада в бібліотеці-філії №5 пройшов День нової книги «Читаємо сучасну українську книгу».Це особлива подія, коли книгозбірня презентує своїм відвідувачам найсвіжіші видання. Він завжди очікується з нетерпінням, адже поціновувачі читання мають змогу ознайомитися з новими книгами і взяти їх для читання.

    Протягом всього дня бібліотекарі інформували своїх користувачів про нові надходження. Всіх, хто не уявляє своє життя без книги та читання і слідкує за новодруками запросили на перегляд книжкової виставки «Від окопів до мелодрами». На відвідувачів очікували книги поетів і прозаїків, які розривають шаблони, започатковують нові форми, пишуть твори з актуальних тем. Романтична комедія (Н.Гуменюк «Тінь командора», Л.Волок «Не сумуй»), фантастика (С.Тараторіна «Дім солі», Н.Довгопол «Знайти країну амазонок»), нон-фікшн (М. Кідрук «Теорія неймовірності»), книги про війну (А.Кокотюха «Таймер війни. Довга комендантська година», О.Красовицький «Пів року інтелектуального спротиву: нотатки видавця») історичні твори (В. Карп’як «Довбуш», О. Криштопа «Історія для дорослих») – найвибагливішому читачеві знайшлася книга за його вподобаннями.

    Особливо зацікавила молодих відвідувачів літературна панорама «Реальність кличе», де були представлені найкращі зразки нон-фікшн книг українською мовою.

    Фокус-темою Дня нової книгибув огляд літератури «Прочитати війну». Це підбірка книг про повномасштабне вторгнення росії, які написані у 2022-2023 роках. Як показує історія літератури, війна – це не лише біль, жах, руйнування та смерть, а ще й потужний каталізатор для розвитку літератури. Сьогоднішня російсько-українська війна не стала винятком.

    Презентовані есеї, роздуми про країну, життя у війні й поза нею, записки з фронту, оточених міст. Особливу цікавість викликали новодруки М.Матіос «Мами», А.Кокотюхи «Врятувати Березень», О.Калини «Довга зима», Є.Кононенко «Драбина», О.Забужко «Найдовша подорож».

    Чесно: всі книжки болісно інтимні. Нестерпні. За нормальних умов такі історії ніколи б не мали бути розказаними, напевно. Жити під шкірою іншою людини виснажливо для обох сторін – і того, хто пише, і того, хто читає. Більшість з них стануть безцінним спадком для нащадків, адже розповідають про жорстоку війну. Такі книжки пишуться в повному усвідомленні, що кожен зараз живе в своєму болю і в своєму страху, та дають можливість зрозуміти важкість та масштаби вторгнення, показуючи справжні обличчя звичайних українців. І автори цих книжок, і їхні читачі знають, скільки нюансів має досвід війни. Всі презентовані видання варті того, щоб прочитати їх зараз та перечитати після перемоги.

    Тож запрошуємо відвідати бібліотеку та ознайомитися з цими та багатьма іншими новодруками. Читайте хороші, правдиві, справжні книжки, не сумуйте, самовдосконалюйтесь і, звісно ж, – бережіть себе та близьких!

    Тетяна Ямінська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше