• Ярослав Карпець та його книга

    Ярослав Карпець та його книга Ярослав Карпець та його книга Ярослав Карпець та його книга Ярослав Карпець та його книга

     

    20 листопада в бібліотеці-філії №5 відбулася цікавенна зустріч з журналістом, письменником та літературним критиком. До книгозбірні на гостину завітав Ярослав Карпець, автор книги «Self-Harm. Самопошкодження» та молода й талановита художниця Софія Свобода, яка виконала графічні ілюстрації до книжки. Софії всього 17 років – зовсім юна, але дуже здібна та наполеглива дівчина. Протягом шести років Софія навчалася в Узинській школі мистецтв, здобуваючи майстерність та карбуючи талант. Її роботи та її досягнення презентувала директорка цієї школи мистецтв пані Ірина Зотова. На заході були представлені всі роботи, які увійшли до книги «Self-Harm. Самопошкодження».

    Ярослав Карпець обрав дуже складну тему, він підіймає важливу та болючу проблему суспільства – проблему підлітків схильних до самопошкодження. Загроза прийшла з росії кілька років тому. В соціальних мережах є такі групи як «Синій кит» та «Розбуди мене о 4:20». Враховуючи, скільки часу молодь проводить у соціальних мережах, не дивно, що такі групи цікавлять підлітків, в першу чергу своєю таємничістю, поступово затягуючи в тенета смертельних ігор, які приводять до трагічного фіналу. Тож тематика книги актуальна та дуже важлива. Сам автор зазначив, що коли хоча б одне життя буде врятоване, то він вважатиме свою місію виконаною.

    На захід завітали читачі – студенти та викладачі Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну, а також бібліотечна спільнота. Крім того, що автор презентував книгу, він запропонував присутнім цікаву гру. Ярослав Карпець разом зі студентами коледжу розглянув проблеми «self-harm» та «булінгу». Бібліотекарки подякували пану Ярославу за подарунок для читачів книгозбірні – книгу Ади Єлагіної «Вище вогню».

    Світлана Хмільова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше