• Листопад – чудовий місяць для літературних відкриттів!

    Листопад – чудовий місяць для літературних відкриттів! Листопад – чудовий місяць для літературних відкриттів! Листопад – чудовий місяць для літературних відкриттів!

    Надзвичайно приємно, що в межах пілотного проєкту «Польська полиця в Україні» бібліотечні фахівчині філії №5 отримала неймовірний подарунок від Українського інституту книги й Іnstytut Książki.

    Це 20 книг популярних польських авторів у перекладі українською мовою, які побачили світ за сприяння Інституту Книги та фінансування з коштів Міністерства Культури та Національної Спадщини Республіки Польща.

    Україна та Польща – дві сусідні країни, два сусідні народи, які мають спільну історію.

    Історично склалося, що польські меценати спрямовували кошти на розвиток української науки та культури. Найяскравішим прикладом є граф Микола Потоцький, який збудував знамениту Почаївську лавру. Приємно, що ці традиції мають своє продовження і в цьому проєкті поповнення книжкових фондів, задля майбутнього єдиної Європи.

    Подаровані книги дають можливість українським читачам дізнатися більше про культуру та літературу Польщі, країни, яка прихистила сотні тисяч українців і протягом року створила сотні українських поличок в бібліотеках та книгарнях, переклала низку українських авторів польською мовою. І можливість подякувати полякам.

    Щиро дякуємо дружній Польщі за підтримку українськогокультурного фронту і України в умовах російської агресії. Для нас важливо, що ми єдині у спільному розумінні культурної спадщини задля майбутньої об’єднаної Європи.

     

    Світлана Хмільова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше