• Древнє місто очима археолога

    Древнє місто очима археолога Древнє місто очима археолога Древнє місто очима археолога Древнє місто очима археолога Древнє місто очима археолога

    Замкова гора – сакральне місце, з якого власне розпочалася історія стародавнього Юр’єва, а потім вже й сучасної Білої Церкви. Історична пам’ятка, яка досі таїть у собі багато таємниць. Про це розповів історик, краєзнавець, археолог Сергій Різник, якого фахівчині бібліотеки-філії №2 запросили на зустріч з другокурсниками Білоцерківського професійного ліцею на годину краєзнавства «Древнє місто очима археолога».

    Завідувачка книгозбірнею Світлана Линник ознайомила учнів з книгами автора та матеріалами із археологічних експедицій на Замковій горі, які є у краєзнавчому фонді бібліотеки. Зустріч відбулася у формі цікавої та відвертої бесіди і викликала жвавий інтерес в учнів, які ставили чимало запитань гостю. Юнакам було цікаво дізнатися, як же будувалося старослов’янське місто, які матеріали та технології були використані при зведенні оборонних укріплень за часів Київської Русі тощо.

    Присутні мали змогу не лише дізнатися про таємниці археологічних досліджень під час презентації «Таємниці древнього Юр’єва», а й потримати в руках давні артефакти, які були знайдені під час розкопок на Замковій горі. Наприкінці заходу учні щиро подякували Сергію Борисовичу за незабутню подорож у минуле нашого міста.

     

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше