• Берегиня народної пісні

    Берегиня народної пісні Берегиня народної пісні Берегиня народної пісні Берегиня народної пісні

    Раїса Кириченко – берегиня пісенної душі нашої землі, найвідоміша козачка України. Вона гідно і красиво представлялаукраїнську державу в близьких і далеких країнах.

    З нагоди 80-річчя від дня народження Героїні України, народної артистки України, лауреатки Державної премії України ім.Т.Г.Шевченка, повного кавалера ордена Княгині Ольгиу бібліотеці-філії №2 відбулася мистецька година «Берегиня народної пісні» для членів клубів «Любисток» та «Зарічани» Академії пенсіонерів.

    Фахівчині книгозбірні запропонували своїм читачам доторкнутися до життєвих струн відомої української співачки.Всі учасники заходу з зацікавленням слухали розповідь бібліотекарки Олени Буяненко про Раїсу Опанасівну, яка перепліталася з піснями, що звучали у відеозаписі та у виконанні ансамблю клубу «Любисток».Користувачі бібліотеки слухали душевні і проникливі вірші, присвячені українській співачці, які зачитала бібліотекарка Ірина Тупчій та членкині клубів «Зарічани» і «Любисток». Присутні мали можливість переглянути документальний фільм «Я вдячна всім, хто вимолив мене у Бога» про життя та творчість української співачки,яка пронесла крізь усе своє життя любов до української пісні.

     

    Світлана Линник.

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше