• «Супергерої України»

    «Супергерої України» «Супергерої України» «Супергерої України» «Супергерої України» «Супергерої України»

    У виставковій залі, що діє при бібліотеці-філії №5, відкрилась виставка робіт молодої, цілеспрямованої, амбітної художниці Анастасії Гайдаєнко.

    Анастасія народилась у Білій Церкві 4 липня 1989 року. Навчалася в Білоцерківській гімназії №2 і паралельно в школі мистецтв №4. Вищу освіту за фахом «Дизайнер» здобула в Київському Національному університеті культури і мистецтв.

    У мирному житті працювала художником-постановником, створювала декорації та малювала для задоволення у вільний час.

    Від початку війни творчість допомогла всі емоції виплескувати в ілюстрацію. «Все, що накопичувалося, вся злість, печаль, сум – відбивалися в них. Це як арт-терапія. Спершу це були озлоблені ілюстрації, направлені проти путіна й на агресію. Бо було багато болю, образи й злості. З часом зрозуміла, що треба більше говорити про те, які ми сильні й безстрашні, і цим способом висловити свою позицію стосовно подій», – розповідає художниця.

    Кожна робота, представлена на виставці, має свою історію, глибокий психологічний, філософський, історичний зміст. Кожна ілюстрації створена в яскравих, контрастних кольорах, тому що Анастасія бачить такою різнобарвною і різносторонньою нашу країну, і яскравою особистістю кожного громадянина України.

    Виставку своїх ілюстрацій, присвячених війні, Анастасія провела в Українському домі м. Київ, у Харківському «Музеї жіночої та гендерної історії» та в Національному музеї прав людини в Тайвані. У Берліні усі охочі мали можливість познайомитися з творчістю художниці під час виставки «Український плакат воєнного часу». Також відбулися виставки в різних містах США: Нью- Йорк, Колорадо-Спрінгс, Лос-Анжелес, Сіетл. У Лондоні експозиції були у: Оксфорд Роуд, Редінг.

    Всі кошти від продажу картин художниця направляє на допомогу ЗСУ.

    «Я вже задумувалась над ілюстрацією до дня нашої перемоги. В мене складається картинка, що на малюнку будуть люди в жовтому одязі, що стрибають у небі. Радіють, танцюють, усміхаються та обіймаються», – мріє мисткиня.

    Встигніть відвідати виставкудо 2 жовтня, за адресою : просп. Незалежності, 55.

     

    Любов Михайлюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше