• Герої не вмирають

    Герої не вмирають Герої не вмирають

    З нагоди Дня пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни, у бібліотеці-філії села Вільна Тарасівка відбулася година пам’яті «Герої не вмирають».

    Читачі книгозбірні згадали та вшанували пам’ять загиблих героїв, у тому числі й земляків – Івана Войтенка та Віктора Миколенка.

    Староста села Ольга Костина нагадала присутнім про те, що Іван Войтенко народився 22 січня 1974 року та загинув 27 липня 2018 році на Світлодарському напрямку, під час виконання небезпечного завдання з ведення інженерної розвідки підступів до українських позицій. Перебуваючи на посаді командира підрозділу, він не скористався своїм положенням, а особисто виконував небезпечне завдання на лінії зіткнення. Завершивши огляд та знявши декілька російських «сюрпризів», залишився в небезпечному районі й прикривав вихід групи, яка доставляла докази російської агресії.

    Також пані Ольга розповіла про те, що Віктор Миколенко, який народився 3 грудня1979 року, був кулеметником 3-го стрілецького відділення 3-го стрілецького взводу 1-ї стрілецької роти військової частини А4823. Чоловік захворів та помер 13 серпня 2023 року під час проходження служби поблизу н.п. Ямпіль Донецької області. Побратими зазначали, що Віктор гарно зарекомендував себе серед товаришів й дуже відповідально ставився до виконаннясвоїх службових обов’язків.

    Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв.

    Ми маємо завжди пам’ятати про відвагу Героїв, які щоденно від 2014 року роблять усе можливе, заради існування України та про надвисоку ціну, якою виборюється Перемога. Професіоналізм, мужність та відданість українських воїнів заслуговують найвищої нагороди.

    СЛАВА ГЕРОЯМ!!!

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше